یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی تاکید کرد: اگرچه در دستیابی به اهداف و آرمان های بلند انقلاب اسلامی فاصله داریم برای دستیابی به این مهم باید تلاش کنیم و به وضع موجود راضی نباشیم. مهرداد ویس کرمی در گفت و گو با ایسنا در خصوص اینکه انقلاب

یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی تاکید کرد: اگرچه در دستیابی به اهداف و آرمان های بلند انقلاب اسلامی فاصله داریم برای دستیابی به این مهم باید تلاش کنیم و به وضع موجود راضی نباشیم.

مهرداد ویس کرمی در گفت و گو با ایسنا در خصوص اینکه انقلاب اسلامی ایران به چه میزان در رسیدن به اهداف و آرمان های خود موفق بوده است؟گفت: آرمان تعریف خود را دارد، هنگامی که قیام و انقلاب رخ می دهد آرمان ها و اهدافی مطرح می شود، از سوی دیگر باید توجه کنیم که وقتی انقلاب رخ می دهد به صورت طبیعی رسوباتی از نظام قبلی یعنی نظام پیش از انقلاب در نظام و سیستم دولتی و اداری پس از انقلاب باقی می ماند که این رسوبات در دستیابی به آن آرمان ها و اهداف مشکلاتی را ایجاد می کند.

وی افزود: این مهم در انقلاب اسلامی هم دیده می شود، یکی از اصلی ترین شعارهای انقلاب اسلامی نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی بود، این در حالی است که در آن زمان افرادی با تفکرات غربی در سیستم پس از انقلاب باقی مانده بودند، همچنان جوانانی به دلیل خلاء فکری و عقیدتی و به دلیل اینکه ما به دلیل شرایط حکومت طاغوت نتوانستیم آن را با معارف ناب اسلامی آشنا کنیم به سوی افکار کمونیستی و افکار التقاطی جذب شده بودند.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس عنوان کرد: غیر از عده ای که مانند منافقین وارد جنگ مسلحانه شدند، عده ای دیگر با تغییر ماهیت به مجلس، دولت حتی به قوه قضاییه و به نهاد های مختلف نفوذ کردند، برای مثال عده ای تفکرات چپ داشتند، سپس در زندان نمازخوان می شوند و سپس در جایگاه معاون رییس مجلس و معاون رییس جمهور فعالیت می کنند، طبیعی است که چنین جریانی با موانعی که در درون ایجاد می کند اجازه نمی دهد انقلاب اسلامی به آرمان ها و اهداف خود به صورت ایده آل دست پیدا کند.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عنوان کرد: مسئله بعدی ناپختگی و نبود تجربه برای نیروهایی بود که به انقلاب به صورت واقعی معتقد بودند، به هر حال این افراد تجربه قبلی نداشتند و با یک ساختار و آرمان های جدید روبه رو شدند.

وی ادامه داد: موضوع دیگر نفسانیت افراد است، این موضوع بزرگترین مشکل است، وقتی انقلابی به بار می نشیند، پس از مدتی چرب و شیرین آن نمایان می شود، عده ای به واسطه همین چرب و شیرین ها، آرمان ها و اهداف اصلی را فراموش می کنند، موضوع دیگر موضوع دشمن خارجی است، از ابتدای انقلاب در مقاطع مختلف در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنکی با ما در تضاد بودند و علیه ما حوادثی را رقم زدند.

ویس کرمی عنوان کرد: اینها از جمله مواردی است که موجب شده ما به آرمان ها و اهداف انقلاب اسلامی به صورت نسبی نزدیک شویم ولی در رسیدن به آرمان های اصیل انقلاب اسلامی مانند برقراری عدالت اجتماعی به صورت کامل به صورت ایده آل فاصله زیادی داشته باشیم، اگرچه در این ۴۰ سال گام های بسیار ارزشمندی برداشته شده است، نمونه آن استقلالی است که به آن دست پیدا کردیم، در همین کشور در زمان حکومت پهلوی شاه با اخم رییس جمهور آمریکا خود را درجایگاه ضعف می دید.

نماینده مردم خرم آباد تصریح کرد: یکی از مواردی که در رفع آن تلاش شد، موضوع شکاف طبقاتی است، تلاش شد تا مشکلات در این حوزه رفع شود و بتوانیم فاصله طبقاتی محصول طاغوت را کاهش بدهیم، زمانی مردم شاهد حلبی آباد بودند، به هر حال تلاش شد گام های خوبی برداشته شود ولی باید برای رسیدن به اهداف و آرمان های بلند انقلاب اسلامی فاصله زیادی داریم، باید تلاش کنیم و هیچ گاه به وضع موجود راضی نباشیم.

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به این سوال که تاثیرگذارترین افراد در تاریخ انقلاب اسلامی را چه اشخاصی می‌دانید،گفت: حضرت امام (ره)محور این حرکت عظیم بودند، مرحوم آیت الله بهشتی و خود مقام معظم رهبری نیز بسیار تاثیرگذار بودند، آثار شهید مطهری نیز در پیشبرد انقلاب اسلامی نیز تاثیرگذار بود، موضوع دیگر که کمتر به آن توجه شده است این است که انقلاب اسلامی را امام خمینی (ره) ایجاد کردند ولی شاگردان علامه طباطبایی این انقلاب را به لحاظ فکری تغذیه کردند.

وی در پایان اضافه کرد:آن بنای فکری که مرحوم علامه طباطبایی در حوزه های علمیه استوار ساختند و آن نواندیشی مثبتی که ایشان دنبال می کردند در تعلیم مراجع و علمای ما ثاثیرگذار بود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

خروج از نسخه موبایل