ابومهدی المهندس که بود؟
در شبی که خبر شهادت حاجقاسم سلیمانی مردم دنیا را بهتزده کرد، یک نام دیگر کنار نام سردار سلیمانی میدرخشید. «جمال جعفر محمد آل ابراهیم» معروف به «ابومهدی المهندس» همراه و یاور حاجقاسم از سالیان دور بود که کنار ایشان به شهادت رسید تا رفاقت را در حق یار دیرینهاش تمام کند. به گزارش ایسنا،
در شبی که خبر شهادت حاجقاسم سلیمانی مردم دنیا را بهتزده کرد، یک نام دیگر کنار نام سردار سلیمانی میدرخشید. «جمال جعفر محمد آل ابراهیم» معروف به «ابومهدی المهندس» همراه و یاور حاجقاسم از سالیان دور بود که کنار ایشان به شهادت رسید تا رفاقت را در حق یار دیرینهاش تمام کند.
به گزارش ایسنا، روزنامه «جوان» در ادامه نوشت: زندگی شهید ابومهدی المهندس با جهاد و مبارزه گره خورده است. او نیز همچون سردار سلیمانی عمرش را در راه مبارزه با ظلم و رهایی از یوغ مستکبران گذراند و در این مسیر سختیهای زیادی را متحمل شد. ابومهندس در گفتوگویی که سال ۲۰۱۰ انجام داده بود درباره محل تولد و تحصیلاتش چنین میگوید: «من جمال جعفر محمدعلی آل ابراهیم، متولد ۱۹۵۴ میلادی در بخش قدیمی بصره هستم. پدرم به واسطه کارش در مناطق مختلف بصره جابهجا میشد، به همین دلیل من در القرنه متولد شدم و بعد از آن به ابی الخصیب رفتیم. دبستان و دبیرستان را در بصره گذراندم و در ۱۹۷۳ میلادی وارد دانشکده فناوری بغداد شدم و ۱۹۷۷ میلادی هم فارغالتحصیل شدم…»
حضور در الدعوه
ابومهدی در سال ۱۹۷۰ میلادی به «الدعوه الاسلامیه» عراق پیوست. در دهه ۱۹۷۰ با افزایش نفوذ این حزب در میان جوانان و شخصیتهای مذهبی و سرکوب آن از سوی حکومت حزب بعث، الدعوه به یک جریان انقلابی تبدیل شد که به مقاومت مسلحانه در برابر حکومت میپرداخت.
حاکمان بعثی عراق در سال ۱۹۷۵ پنج نفر از اعضای حزب الدعوه را اعدام و در سال ۱۹۸۰ نیز شبانه شهید «سید محمدباقر صدر» را تیرباران کردند. دشمنی حزب الدعوه و دولت صدام حسین پس از قتل محمدباقر صدر رهبر معنوی این جنبش در ۱۹۸۰ میلادی به اوج خود رسید.
شهید ابومهدی موفق شد در سال ۱۹۸۰ به کویت برود و در کویت همراه با دیگر نزدیکان خود، ابتدا حزب الدعوه و بعدها یک گروه جهادی را پایهگذاری کند. در کویت بود که برای اولین بار نام او در اقداماتی علیه امریکا مطرح شد.
آمدن به ایران
شهید ابومهدی در سال ۱۳۶۳ به تهران سفر کرد و در رشته روابط بینالملل ادامه تحصیل داد. پس از آنکه شهید بدرالدین در سال ۱۹۹۰ از زندان کویت آزاد شد، همراه او در دوایر حساس امنیتی و نظامی مقاومت که بعدها اسم «بدر» بر آن نهادند، فعالیتهای جهادی و مبارزاتی خود را ادامه دادند.
شهید «اسماعیل دقایقی» به عنوان اولین فرمانده تیپ مستقل بدر – که بعدها لشکر بدر شد – انتخاب شد و بعدها در سال ۲۰۰۱، میلادی ابومهدی المهندس به فرماندهی سپاه بدر رسید. پس از سقوط صدام او به کشورش بازگشت.
تأسیس کتائب حزبالله
او پس از بازگشت به عراق از سپاه بدر و مجلس اعلا جدا شد و گروه کتائب حزبالله را در سال ۲۰۰۷ تشکیل داد.
با ظهور داعش در منطقه، جنایات هولناک آنها و با آن سرعت باورنکردنی که سوریه و عراق را درنوردیدند، فصل تازهای در تاریخ مجاهدتهای مقاومتی ابومهدی المهندس گشوده شد. بعد از فتوای مشهور آیتالله سیستانی که حکم جهاد کفایی داد و در آن از جوانان عراقی و به خصوص گروههای مقاومت خواست از جان، مال، ناموس و نظام سیاسی موجود در عراق دفاع کنند، سازمان حشدالشعبی تشکیل شد. حشدالشعبی یک نیروی مردمی و ملی جهادی است که در آن نیروهای شیعه، سنی، کرد، ترکمن، ایزدی و مسیحی حضور دارند.
۳۰ سال جهاد
ابومهدی المهندس میگفت: «۳۰ سال است که در جبهه مقاومت مشغول جهاد است و این «جهاد را راحتی و تفریح خود میداند.» شهید ابومهدی المهندس و سردار شهید قاسم سلیمانی، دو همرزم قدیمی، از سالیان دور در میدانهای مبارزه جبهه مقاومت، دوشادوش یکدیگر میجنگیدند؛ به ویژه در پاکسازی سرزمینهای اشغال شده عراق و سوریه از تروریستهای تکفیری داعش. اما ابومهدی همواره خود را سرباز حاجقاسم معرفی میکرد که به این سربازی افتخار میکند.
ابومهدی وقتی در سحرگاه روز جمعه سیزدهم دی ۱۳۹۸، کنار یار دیرین و دلاور خود، سردار حاجقاسم سلیمانی توسط پهپادهای امریکایی مورد هدف قرار گرفت و شهید شد، اگر میتوانست حتماً به ما میگفت «حالا دیگر کلکسیون افتخاراتش تکمیل شده است.»
انتهای پیام
برچسب ها :ابومهدی المهندس ، المهندس ، جمال جعفر محمد آل ابراهیم ، جمال جعفر محمد آل ابراهیم» معروف به ابومهدی المهندس ، حاجقاسم سلیمانی ، سردار سلیمانی ، سلیمانی ، شهادت حاجقاسم سلیمانی ، شهید ابومهدی المهندس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰