تاریخ انتشار: یکشنبه 12 دی 1400 - 11:13

ایسنا/قزوین رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های ساختمانی و تأسیساتی قزوین با اعلام اینکه قیمت مصالح ساختمانی به‌صورت آرام و بی‌سر و صدا افزایش یافته است، گفت: اخیراً انجمن شن و ماسه قیمت آن را افزایش دادند، همچنین سیمان پاکتی خرید از کارخانه با احتساب کرایه حمل هر پاکت ۴۰ هزار تومان و قیمت خرید از مصالح

ایسنا/قزوین رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های ساختمانی و تأسیساتی قزوین با اعلام اینکه قیمت مصالح ساختمانی به‌صورت آرام و بی‌سر و صدا افزایش یافته است، گفت: اخیراً انجمن شن و ماسه قیمت آن را افزایش دادند، همچنین سیمان پاکتی خرید از کارخانه با احتساب کرایه حمل هر پاکت ۴۰ هزار تومان و قیمت خرید از مصالح فروشی‌های داخل شهر هر پاکت ۴۹ هزار تومان است.

میثم صوفی نیارکی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: قیمت مصالح ساختمانی به‌صورت آرام و بی‌سر و صدا افزایش یافته است؛ قیمت بتن تابعی از قیمت شن، ماسه و سیمان است، اخیراً انجمن شن و ماسه صورت‌جلسه کردند و قیمت آن را افزایش داده و به معادن تولیدکننده نیز ابلاغ کردند؛ شن  و ماسه جزو مصالحی است که قیمت آن را انجمن‌ها تعیین می‌کنند، این افزایش قیمت را از طریق صمت و شورای فنی پیگیری کردیم اما نتایجی نداشت.

وی ادامه داد: مالیات بر ارزش‌افزوده نکته دیگری است که فروشندگان شن و ماسه آن را از مشتری اخذ می‌کنند اما هیچ‌گاه فاکتور رسمی که در آن مالیات بر ارزش افزوده درج شده باشد را ارائه نمی‌دهند که این امر یک تخلف به شمار می‌رود.

رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های ساختمانی و تأسیساتی قزوین تصریح کرد: وقتی شن و ماسه گران شود کارخانجات سیمان نیز قیمت محصول خود را افزایش می‌دهند در حال حاضر سیمان پاکتی خرید از کارخانه با احتساب کرایه حمل هر پاکت ۴۰ هزار تومان و قیمت خرید از مصالح فروشی‌های داخل شهر هر پاکت ۴۹ هزار تومان است.

وی خاطرنشان کرد: به‌دلیل افزایش قیمت شن، ماسه و سیمان، قیمت بتن هم افزایش پیدا کرده است، علی‌رغم اینکه فصل سرماست و فعالیت‌های عمرانی رونق ندارد ولی این مصالح افزایش قیمت داشتند؛ سایر مصالح نیز همین گونه است و در اقلام تأسیسات الکترونیکی، کاشی، سرامیک و سنگ‌های ساختمانی افزایش یافته است، با توجه به اینکه هزینه حمل‌ونقل از معادن به شرکت‌ سنگ‌های ساختمانی افزایش پیدا کرده قیمت این محصول نیز افزایش قابل‌توجهی داشته است.

صوفی نیارکی اشاره کرد: در حال حاضر طرح ملی جهش مسکن در مرحله نام‌نویسی، آماده‌سازی زمین و انتخاب پیمانکار است که با شروع جدی فاز اجرایی جهشی در قیمت‌ها شاهد خواهیم بود.

وی بیان کرد: اگر چهار میلیون واحد مسکن طی چهار سال احداث شود قطعاً تولیدات داخل جوابگوی این طرح نخواهد بود و باعث می‌شود قیمت تمام‌شده مصالح افزایش پیدا کند، طبیعتاً تقاضا ثابت و عرضه افزایش پیدا خواهد کرد که این امر باعث افزایش قیمت خواهد شد.

رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های ساختمانی و تأسیساتی قزوین تصریح کرد: جهش مسکن وارد فاز اجرایی نشده است اگر به‌صورت جدی پیمانکاران انتخاب شوند و اراضی آماده و واگذار شوند قطعاً  افزایش قیمت مسکن را شاهد خواهیم بود و این یکی از آسیب‌های وارده به طرح جهش مسکن است؛ عرضه مصالح محدود و ثابت است اگر این طرح وارد فاز اجرایی شود قیمت مصالح افزایش خواهد یافت و ساخت با قیمت‌های پیش‌بینی شده ممکن نخواهد بود.

صوفی نیارکی مطرح کرد: در حال حاضر به‌طور متوسط هزینه احداث در بافت شهری ۵ تا ۵.۵ میلیون تومان برای هر مترمربع خواهد بود که در این قیمت هزینه نقشه، جواز، ساخت و مصالح محاسبه شده است. در مسکن ملی برای هر مترمربع ۴.۵ میلیون تومان اعلام شده است چون در سطح انبوه است، قیمت‌ها کاهش پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل