ایسنا/خراسان جنوبی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: براساس فهرست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN)، پنج گونه پستاندار در معرض تهدید قرار گرفتهاند، اما با این وجود در تعدادی از مناطق استان، آب و علوفه بهصورت دستی البته به شیوه تدریجی و مدیریت شده تامین شده است که تاثیر بسزایی بر روی حفظ جمعیت حیات وحش و جلوگیری از مهاجرت آنان داشته است.
بهمن مودی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: جنوبی هفت منطقه حفاظت شده و سه پناهگاه حیات وحش دارد که توسط حفاظت محیط زیست مدیریت میشود.
وی افزود: براساس سرشماری پاییزه امسال جمعیت پستانداران شاخص استان در سال جاری نسبت به سال گذشته ۲۱.۶ درصد افزایش یافته است که این امر ما را به آینده امیدوارتر میکند.
وی افزود: عوامل متعددی در افزایش جمعیت حیات وحش استان موثر بوده است که از جمله آن میتوان به جلوگیری از شکار و صید غیرمجاز، برخورد قاطع با متخلفین شکار و صید، ایجاد امنیت در زیستگاهها و همچنین افزایش ۱۰ درصدی وسعت مناطق مورد سرشماری اشاره کرد چرا که براساس قانون همه ساله ۱۰ درصد به وسعت مناطقی که قبلا سرشماری شده، اضافه میشود.
وی با بیان اینکه از جمله سایر عوامل موثر رشد طبیعی جمعیت حیات وحش به واسطه زاد و ولد است که در صورت فراهم بودن شرایط زیستی مناسب همه ساله اتفاق میافتد، تصریح کرد: با توجه به خشکسالیهای اخیر در تعدادی از مناطق، آب و علوفه بهصورت دستی البته به شیوه تدریجی و مدیریت شده تامین شده است که تاثیر بسزایی بر روی حفظ جمعیت حیات وحش و جلوگیری از مهاجرت آنان داشته است.
مودی ادامه داد: با توجه به اینکه جمعیت گوشتخوارانی مانند پلنگ و یوزپلنگ در طبیعت بسیار کاهش یافته است، در این شرایط اکثر حیات وحشی که سن آنان بالای ۹ سال است، دندانهای خود را از دست میدهند و نمیتوانند از علوفهها تغذیه کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه عوامل متعددی مانند بهرهبرداری ناپایدار از منابع و فعالیتهای انسانی مخرب تنوع زیستی استان را تهدید میکند و از طرفی چرای بیش از ظرفیت مراتع صدماتی را به جوامع گیاهی وارد آورده و شکار وگاها تلهگذاری غیرمجاز نیز، جمعیت حیات وحش برجسته را کاهش داده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: براساس فهرست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) ، پنج گونه پستاندار(یوزپلنگ، قوچ و میش، کل و بز، آهو، زرده بر)، شش گونه پرنده(بالابان، کرکس کوچک، عقاب تالابی، عقاب شاهی، هوبره، اردک سرسفید) و سه گونه خزنده(لاک پشت آسیایی، لاک پشت مهمیزدار و آگامای سروزغی ایرانی) در زمره گونههای در معرض تهدید قرار گرفتهاند.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه فعالیتهایی برای جلوگیری از تخریب تنوع زیستی و احیای منابع طبیعی آسیب دیده صورت گرفته است و همچنین در سالهای اخیر شاهد نگرش مثبت مردم استان نسبت به رعایت حقوق حیوانات هستیم، اما متاسفانه عوامل مختلفی مانند وقوع خشکسالیهای طولانی و مکرر در کنار بهرهبرداری بیرویه از منابع آب، خاک و پوشش گیاهی، زوال تنوع زیستی را شدت بخشیده است.
انتهای پیام