تاریخ انتشار : دوشنبه 13 دی 1400 - 17:07
274 بازدید
کد خبر : 184198

خوداتکایی و حمایت از تولیدات داخل، راهگشای مشکلات اقتصادی است

خوداتکایی و حمایت از تولیدات داخل، راهگشای مشکلات اقتصادی است

ایسنا/قم یک کارشناس اقتصادی گفت: خوداتکایی و عدم وابستگی به بیگانگان و حمایت از تولیدات داخل، مفهوم مشترک فرموده‌های حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری است که عمل به آن راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی موجود در جامعه خواهدبود. اکبر ابدالی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: در گام اول برای بررسی دستاوردهای اقتصادی ایران بعد

خوداتکایی و حمایت از تولیدات داخل، راهگشای مشکلات اقتصادی است

ایسنا/قم یک کارشناس اقتصادی گفت: خوداتکایی و عدم وابستگی به بیگانگان و حمایت از تولیدات داخل، مفهوم مشترک فرموده‌های حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری است که عمل به آن راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی موجود در جامعه خواهدبود.

اکبر ابدالی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: در گام اول برای بررسی دستاوردهای اقتصادی ایران بعد از دوران انقلاب باید رمز و راز موفقیت دیگر کشورها بررسی شود، لذا وقتی تاریخ کشورهای دیگر مورد توجه قرار می‌گیرد خوداتکایی و حمایت از تولیدات داخلی آنها با توجه به دوران عمر سپری کرده این کشورها راهبرد طلایی آنها در نیل به هدف خود می‌باشد.

عضو انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی افزود: در دوران اوایل انقلاب نیز امام(ره) تاکید زیادی بر خودکفایی و عدم وابستگی به بیگانگان، حمایت از تولیدات داخلی و اتکا به توان ملی داشتند، مسئله‌ای که امروزه تحت عنوان اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری مطرح می‌شود.

ابدالی بااشاره به دخل و تصرف بیگانگان در امور جاری کشور در دوران پهلوی خاطرنشان کرد: در بیانیه گام دوم رهبری که الهام گرفته از بیانات حضرت امام(ره) است علاوه بر بحث خوداتکایی و اجرای اقتصادی مقاومتی، عدالت نیز موردتوجه قرار گرفته و گفته شده که در پیشرفت اقتصادی کشور باید تمام اقشار جامعه سهیم باشند و اگر چنانچه موفقیتی در این زمینه حاصل شد، نباید در بین طبقات مختلف جامعه در بهره‌گیری از آن تبعیضی قائل شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این بحث نظری که بیان شد، ما در بحث عملی نیز پیشرفت‌های شگرفی را شاهد شدیم. به عنوان مثال در حوزه صنعت در سال ۵۷ کمتر از ۱۰۰۰ واحد صنعتی داشتیم، اما اکنون حدود ۸۵ هزار واحد صنعتی فعال در سطح کشور مشغول هستند، درحالی که در دوران قبل انقلاب وابستگی اقتصادی کشور به حدی بود که حتی توان تولید کوچک‌ترین محصولات خوراکی را نیز نداشتیم اما امروزه این رشد اقتصادی به حدی افزایش یافته که بسیاری از تولیدات داخل به کشورهای دیگر صادر می‌شود و در بازار جهانی حرفی برای گفتن دارند.

این فعال اقتصادی بیان کرد: فولاد یکی از کالاهای اساسی یک کشور است، حتی کشوری مثل کره‌جنوبی که هیچ معدنی ندارد فولاد عضو اساسی صنعت آن کشور است، چرا که در بحث صنعت لازمه و اصل و اساس فعالیت‌های صنعتی بسته به فولاد است و همگی زیر چتر این کالای ارزشمند به حیات خود ادامه می‌دهند، حال آنکه قبل انقلاب تنها ۳ میلیون تن تولید فولاد داشته‌ایم اما اکنون بیش از ۵۰ میلیون تن به تولید فولاد اختصاص یافته‌است.

ابدالی درخصوص اعمال تحریم‌های زیادی که از اوایل انقلاب تاکنون متحمل شدیم اظهار کرد: هیچ کشوری به اندازه ایران تحت تحریم اقتصادی نبوده، از این روی در این شرایط سخت چنین پیشرفت‌های فراوانی داشتیم، اما منکر آن نشویم که هنوز به حد مطلوب و مورد پسند رشد و پیشرفت اقتصادی نرسیده‌ایم.

این کارشناس اقتصادی با توجه به یک شبهه باب شده میان عوام تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود امام (ره) در سخنرانی خود به آب و برق و گاز رایگان برای قشر مستضعف اشاره داشته یک شبهه غلط میان عوام است که برداشتی اشتباه از سخنان امام بوده‌است، حال آنکه این هزینه‌ها در کشور ما بسیار کم است و منطق امام به گونه‌ای دیگر بوده‌است.

وی ادامه داد: آنچه که حضرت امام و رهبر انقلاب از ما خواستند مردمی کردن اقتصاد بوده، چرا که مردمی که در دوران جنگ فعال بودند و به عنوان عضوی از این جامعه این حق را دارند که در پیشرفت اقتصادی و عواید آن نیز سهیم باشند و بتوانند در جامعه به نوعی کسب درآمد کنند که این مسئله وظیفه دولت است، لذا باید زیرساخت‌های اقتصادی را فراهم کند.

ابدالی در پایان گفت: امروزه نیز امکان شرکت کردن مردم در امر تولید میسر است اما به لحاظ سختی و مشقت کارهای تولیدی هرکسی وارد این حوزه نمی‌شود و باید دولت زیرساخت قوی و مستحکمی را فراهم کند، برای مثال زیرساخت بازار بورس که البته متاسفانه در راستای تولید تعبیه نشده، لذا دولت موظف است سرمایه‌های خرد مردم را در راستای فعالیت‌های تولیدی تجمیع کند و سود آن را به مردم تقدیم کند. بنابراین منطق انقلاب حضور مردم را در همه صحنه‌ها خواستار است و از مسئولین و دولت این چنین همکاری‌های اثربخشی را می‌طلبد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.