رشد سریع عضلات با کمک یک پروتئین
محققان دانشگاه مانش استرالیا پروتئین جدیدی را کشف کردهاند که رشد سریع عضلات را ممکن میسازد. به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اگرچه سلولهای بنیادی عضله قادر به رشد و ترمیم بافت عضلانی پس از آسیب دیدگی هستند اما با افزایش سن اثر آنها کم میشود. اکنون محققان استرالیایی پروتئین جدیدی را کشف
محققان دانشگاه مانش استرالیا پروتئین جدیدی را کشف کردهاند که رشد سریع عضلات را ممکن میسازد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اگرچه سلولهای بنیادی عضله قادر به رشد و ترمیم بافت عضلانی پس از آسیب دیدگی هستند اما با افزایش سن اثر آنها کم میشود. اکنون محققان استرالیایی پروتئین جدیدی را کشف کردهاند که میتواند باعث تکثیر این سلولهای بنیادی شود که این امر برای افرادیکه دچار آسیب دیدگی عضلانی هستند یا افراد مسن و کسانی که از تحلیل رفتن عضله رنج میبرند، روزنه امید محسوب میشود.
برای مطالعه بازسازی عضله اسکلتی، محققان آزمایشاتی را بر روی گورخر ماهی انجام دادند .گورخرماهی به دلیل سرعت تکثیر سریع، یک مدل حیوانی محبوب برای مطالعه بازسازی سلول است. علاوه بر این آنها موجوداتی شفاف هستند و به همین دلیل یک مورد مناسب برای مشاهده عملیات بازسازی هستند.
محققان هنگام مطالعه بر روی سلولهای منتقل شده به محل آسیب عضلانی در گورخرماهی متوجه شدند که ماکروفاژها در ایجاد بازسازی سلولهای بنیادی عضله نقش دارند. ماکروفاژها نوعی گلبول سفید خون هستند که در محل هرگونه آسیب یا عفونت در بدن جمع میشوند تا باعث ترمیم شوند. پروفسور کوری(Currie)، محقق این مطالعه آنها را “خدمه پاکسازی سیستم ایمنی بدن” مینامد.
کوری گفت: آنچه ما مشاهده کردیم این بود که ماکروفاژها به معنای واقعی کلمه سلولهای بنیادی عضله (سلولهایی که تقسیم و تکثیر میشوند ) را در آغوش میگرفتند. هنگامی که آنها این روند را شروع میکنند، ماکروفاژ حرکت کرده و سپس سلول بنیادی عضله بعدی را در آغوش گرفته و خیلی زود زخم بهبود مییابد.
با بررسی بیشتر، محققان دریافتند که هشت ماکروفاژ مختلف ژنتیکی در محل آسیب دیدگی جمع میشوند و این در حالی است که مدتها تصور میشد فقط دو نوع ماکروفاژ در بدن وجود دارد. با تجزیه و تحلیل بیشتر، آنها دریافتند که یک ماکروفاژ تازه کشف شده، پروتئینی به نام NAMPT آزاد میکند. محققان سپس پروتئین مذکور را به یک مدل موش که دچار تحلیل رفتن عضله بود منتقل کردند و مشاهده کردند که این امر سبب بازسازی سریع عضلات میشود.
محققان میگویند که آنها در حال مذاکره با تعدادی از شرکتهای بیوتکنولوژی در مورد استفاده آن در انسانها هستند.
یافتههای این مطالعه در مجله ” Nature ” منتشر شد.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰